Santorini-borito-768x480
N. Fülöp Beáta

N. Fülöp Beáta

Szabadság, szerelem, Santorini!

Santorinit meglátni, és szerelembe esni! Aki volt már e varázslatos kis szigeten, biztosan újra visszavágyik majd! Aki még nem volt, egyszer mindenképpen el kell utaznia oda, hogy magába szívja a tengerillatú levegőt, mezítláb végigsétáljon Perissa vagy Kamari tengerpartján kezében egy hűsítő frappéval, végignézze a lenyűgöző naplementét Oiban, megtapasztalja az ottaniak kedvességét, páratlan vendégszeretetét, orrában és nyelvén érezze az oreganóval megbolondított sült bárányborda ínycsiklandó illatát és ízét, és persze robogóval bejárja az embrióra vagy akár kis dinoszauruszra emlékeztető parányi sziget minden egyes kis zugát. Én is így tettem egyszer, aztán még egyszer… és ki tudja, még hányszor visszatérnék…! Ez a sziget teljesen elvarázsol, megnyugtat, ihletet ad és energiával tölt fel a belőle áradó őserő! Egy szóval, Santorini maga a csoda!

Santorini szerelmesei, a kis szigetre vissza-visszatérő párok, akik egész fiatalságukat a Kikládokban töltötték a tenger mellett és a kék kupolás, fehérre meszelt házikók között. Bohém fiatalságuk, nagyra törő álmaik, felejthetetlen szerelmeket, és életre szóló barátságokat kovácsoltak közöttük. Így volt ez évekig, mígnem egyszer történt valami a szigeten, ami mindnyájuk életére árnyékot vetett, megváltoztatott mindent, és hosszú évekre feloszlatta a társaságot. Az elfeledett barátságok és halottnak hitt szerelmek azonban újra életre keltek egy váratlan utazás során. A múlt rejtélyei, eltemetett titkai így lassan a felszínre szivárogtak, és elindítottak egy megállíthatatlan lavinát. 

Könyvem szereplői, ahogy megálmodtam őket 🙂

…de hogy miért is neveztem el Élménykönyvnek ezt a regényemet? Mert olyan, akár egy színes, fordulatos kalandfilm. Mert a szereplők az interaktivitás részét képezik, és két dimenzióban is bemutatkoznak az Olvasónak. Nem, nem akarom én elvenni, vagy lerombolni senkinek a képzelőerejét, de most úgy döntöttem, hogy ez egyszer szívesen az Olvasóim tudtára adnám, hogy én hogyan is álmodtam meg a regényem főbb karaktereit. Milyenek voltak azok az alakok és arcok, amelyekkel éveken keresztül keltem és feküdtem. Ez egy roppant izgalmas vállalkozás, de mégis büszkén vállalom! Lelki szemeim előtt életre kelt szereplőimet Berzsán Eszti grafikusművész valósította meg, amit ez úton is köszönök Neki. Ők tehát tizenketten nagyon a szívemhez nőttek! Remélem, hogy a főhőseimmel eltöltött idő után Olvasóim is valódi élményekkel térhetnek majd vissza ide, a valóságba! Bőséges élménygyűjtést kívánok. 

Oszd meg ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email